15:00

Vaksala SK 3

Delad pott i seriepremiären

Seriepremiär mot fjolårets seriesegrare Vaksala. Ett spelskickligt lag med flera spelare som har rutin från högre divisioner.

Vi inleder matchen respektlöst, rappt och vaket. Spelar oss ofta ur trånga situationer och tar oss rättvända in på motståndarnas planhalva. Den första halvan av första halvlek är jämn men utan några riktigt heta målchanser från vår sida. Vaksala skapar ett par målchanser som kommer till ur slumpmässiga situationer. Andra delen att första halvlek tappar vi något och Vaksala skapar ytterligare några heta lägen. Eda är dock säkerheten själv och räddar oss vid ett par tillfällen.

I inledningen av andra akten lyckas vi inte hålla ihop laget och Vaksala radar upp ett antal farliga läget. De nickar också en boll i mål som dock blir avblåst för offside. En kvart in i andra halvlek får dessvärre vår målvakt Eda en smäll i bakhuvudet och matchen avbryts en stund. Hon bryter matchen och utespelaren Hanna S kliver istället in i mål.
Efter avbrottet byter matchen skepnad igen. Vi jobbar åter som ett lag och har bestämt oss att kriga in i det sista och få med oss åtminstone en poäng. Efter en riktig krigarinsats och ställningskrig de sista 30 minuterna slutar matchen oavgjort 0-0.

Vi tar med oss mycket positivt från matchen. Speciellt vårt fina passningspel i första halvlek samt moralen och krigarviljan i andra halvlek. En klart godkänd insats med en poäng med oss från seriepremiären.